Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Adventti- ja jouluaika

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Adventti- ja jouluaika

Rotta ja hiiri joulun lahjoja etsimässä

Lasten Kauneimmat joululaulut

  • Seurakunnassamme on ollut tapana järjestää lapsille oma Kauneimmat joululaulut -tapahtuma. Pienten ihmisten kiinnostuksen ylläpitämiseksi on laulujen lomaan kirjoitettu näytelmänomainen juonto.

Juonellinen ja näytelmänomainen juonto lasten kauneimpiin joululauluihin. Jos paikalla ei ole lapsikuoroa tai muuta lauluryhmää, kannattaa tekstiä muokata esim. siten, että kanttori ”ottaa” kuoron roolit.

Ovella jaetaan lauluvihot ja kerrotaan, että ensimmäinen yhteislaulu on Tulkaa kaikki nyt laulamaan. Kanttori/ kuoro kertoo vielä ensimmäisen laulun tilaisuuden aluksi.

Enkeli ja kirkonrotta

Lasten kauneimmat joululaulut

Juonellinen ja näytelmänomainen juonto lasten kauneimpiin joululauluihin. Ohjelmaan voi itse lisätä käytettävän lauluvihon mukaiset laulujen numerot.

Kirkon ovella muutamille (5-7) lapsille jaetaan suuria sulkia tai höyheniä ja heitä pyydetään pitämään ne hyvässä tallessa.

Adventtihartaus punaisen paidan avulla

Salihartaus/päivänavaus. Mukana punainen paita, joka nostetaan aluksi esille. Kysymykset ovat harkintasi mukaan joko retorisia, johdattelevia kysymyksiä tai sitten aitoja kysymyksiä väeltä.

”Mitä luulette, miksi minulla on mukana tällainen punainen paita? Punainen on kyllä jouluun liittyvä väri, mutta siitä ei nyt ole kyse. Oletteko nähneet, mitä levitetään kunnianarvoisten vieraiden eteen, kun he saapuvat esimerkiksi lentokentälle? Aivan, punainen matto! (Levitetään punainen paita maahan)

Jouluevankeliumi värikankain

Jouluevankeliumi

Jossakin lehdessä Pastori Raimo Lähteenmaa kirjoitti joulun väreistä. Tämän hartauden innoittamana loimme Joulukirkon saarnan kuvituksen suurilla erivärisillä lakanakankailla kirkon eteen. Oheiseen tekstiin kuuluivat ison tukipylvään varaan roikkumaan ne värikankaat, joista joulun evankeliumi meille kertoo. Isossa kirkossa Raamatun tekstit luettiin takaa urkuparvelta mikkiin eri lukijan toimesta, mutta menee hyvin myös yhdellä lukijalla.

Rekvisiittana tarvitaan musta, valkoinen, kullanvärinen ja punainen kangas, sekä tähti, jonka voi kiinnittää kultakankaaseen.