Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Adventti- ja jouluaika

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Adventti- ja jouluaika

Seitsemän säkin mies

Seitsemän säkin mies

1. adventti (2. vuosikerta) Mark. 11: 1-10

Kun he lähestyivät Jerusalemia ja tulivat Betfageen ja Betaniaan Öljymäen rinteelle, Jeesus lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: »Menkää tuolla näkyvään kylään. Heti kun te tulette sinne, te näette kiinni sidotun aasinvarsan, jonka selässä ei kukaan vielä ole istunut. Ottakaa se siitä ja tuokaa tänne. Jos joku kysyy, miksi te niin teette, vastatkaa, että Herra tarvitsee sitä mutta lähettää sen pian takaisin.» Opetuslapset lähtivät ja löysivät varsan, joka oli sidottu kujalle oven eteen. He ottivat sen. Paikalla olevat ihmiset kysyivät: »Mitä te oikein teette? Miksi te viette varsan?» He vastasivat niin kuin Jeesus oli käskenyt, ja heidän annettiin mennä. He toivat varsan Jeesukselle ja heittivät vaatteitaan sen selkään, ja Jeesus nousi ratsaille. Monet levittivät vaatteitaan tielle, toiset taas lehviä, joita he katkoivat tienvarresta. Ja ne, jotka kulkivat hänen edellään ja perässään, huusivat: - Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Siunattu isämme Daavidin valtakunta, joka nyt tulee! Hoosianna korkeuksissa!

Pieni aasi Viki Vikkelä kertoo, kuinka hän sai kantaa selässään kuningasta. 

Ensimmäisen adventtisunnuntain perhemessu

”Lähteiden ääreen”

Ensimmäinen adventtisunnuntai kokoaa väkeä kirkkoihin laulamaan Hoosiannaa! Tämä perhemessu kutsuu meitä myös erityisesti ”lähteiden ääreen”. 1. lukukappaleen tekstissä Jesajan kirjasta sanotaan: ”Eivät he näe nälkää, ei heidän tule jano, ei heitä ahdista helle eikä auringon polte, sillä heitä ohjaa heidän armahtajansa, joka vie heidät lähteiden ääreen.” Messun ovat suunnitelleet pastori Tarja Meijer Hakunilan seurakunnasta sekä kanttori ja kouluttaja Mari Torri-Tuominen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta.

Hanna ja Benjamin - pieni kuvaelma pyhäkoulun joulujuhlaan

Hanna ja Benjamin ovat majatalon isännän lapsia, noin 10-vuotiaita. He kertovat omat tarinansa joko eri huoneissa tai pyhäkoulutilan eri puolilla.

Pyhäkoulun opettajat tai muut aikuiset tai nuoret ovat Hannana ja Benjaminina. Jos halukkaita esiintyjiä on enemmän, ensimmäisen puheenvuoron aikana taustalla voi hääriä majatalon isäntä ja hänen vaimonsa, toisen aikana muita paimenia ja enkeli ja kolmannessa Maria ja Joosef.

Hanna

Pukeutunut yksinkertaiseen, pitkään hameeseen ja huiviin, mukana luuta, kori tai iso astia. Lakaisee luudalla välillä puhuessa, tai asettelee astiaa paikasta toiseen.

Minä olen Hanna. Asun Betlehemissä isän, äidin ja veljeni Benjaminin kanssa. Täällä on ollut ihan kauhea huiske. Ihmisiä on tullut kaupunkiin veroluetteloon kirjoittamista varten. Koko kaupunki on ihan tupaten täysi. Kaikilla tuntuu olevan sukulaisperheitä kylässä. Minun isälläni on majatalo. Jo monta päivää sitten oli viimeinenkin paikka täytetty, mutta kyselijöitä riittää koko ajan.

Yhtenä päivänä tuli mies nuoren naisen ja aasin kanssa. He kysyivät huonetta. Isä sanoi, että täyttä on varastoja myöten, ei mahdu enää mihinkään. Äiti oli siinä lähellä lattiaa luuttuamassa. Näin, kun hän seurasi tilannetta. Äiti katsoi naista tarkkaan, ja sanoi isälle, että tälle perheelle on pakko löytää paikka. Isä koetti sanoa vastaan, mutta loppujen lopuksi sanoi, että talliin voisi raivata sen verran tilaa, että siellä voisi nukkua. Mies oli kovin helpottunut. Nainen näytti olevan aivan kuin ajatuksissaan

Kävin näyttämässä heille tien talliin ja katsoin, että he mahtuivat oljille nukkumaan. Kuulin heidän nimensä, kun he juttelivat. Ne olivat Maria ja Joosef.

Lasten virsi 14:1 Maria, Joosef ja aasi, lauletaan muutamaan kertaan