Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Adventti- ja jouluaika

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Adventti- ja jouluaika

Rakkauden lahja -jouluhartaus

Tarvikkeet: lahjapaketti, jonka sisällä kirjekäärö, Raamattu, joulukuusi (ei välttämätön), pöydällä palaa kynttilä tai useampia.

 

Olemme jo tosi lähellä joulua. Mikäs teistä on kaikkein kivointa joulussa? (odotetaan vastaus)

 

Mutta mikäs se tuolla kuusen juurella nököttää? Sehän on lahja! Siinä lukee, että hyvää joulua kaikille. Hei, avataanko se? (Annetaan lapsen avata se)

 

Sieltä löytyi kirjekäärö. Mitäs siinä oikein lukee? J O H 3:16. Mitäs tämä tarkoittaa? Onko tämä jotain koodikieltä?

 

 

Paimenten joulu. Joulukuvaelma perheiden jouluhartauteen

Kertoja: Oli myöhäinen ilta pienessä Betlehemin kaupungissa. Paimenet olivat saaneet lammaslaumansa kasaan. Oli aika levähtää ja vaihtaa kuulumisia pitkän työpäivän jälkeen. Paimenten joukossa oli myös Ruben-isä kahden poikansa Danielin ja Benjaminin kanssa.

 

Isä: Pojat, tulkaapas tänne nuotion äärelle. Minulle on teille tärkeää kerrottavaa.

 

Daniel: Mitä nyt? Onko tapahtunut jotain? Kerro heti.

 

Tähti johdattaa - joulukirkko lapsiryhmille


Lapsiryhmissä joulukirkkoa edeltävä aika sujuu tähtitunnelmissa. Tutkitaan taivaankappaleita ja tähtikuvioita sekä valitaan päivän tähtityttöjä ja -poikia. Joulukirkkoa varten askarrellaan tähtiä niin, että jokainen saa tuotavakseen oman tähden joulukirkkoa koristamaan. Samalla valmistuvat tähdet päiväkodin, kerhoryhmien ja omien kotien ikkunoihin. Joulukirkkoaamun tärkein asia on tähti. Onhan se varmasti mukana! Mihin minä saan laittaa oman tähteni?

 

Tähti johdattaa -joulukirkon on ideoinut Rantakylän seurakunnan lapsityön tiimi. Teksti on julkaistu Pikkuväki-lehdessä 6/2009.

 

Salaisuus -joulujumalanpalvelus

Salaisuus -joulujumalanpalvelus on sovellettavissa perheiden jumalanpalvelukseksi, koulujumalanpalvelukseksi tai nuorten messuksi. Tarkoituksena on jättää jumalanpalvelukseen väljyyttä, joka antaa tilaa hiljaisuudelle, mietiskelylle, ihmettelylle ja vapaamuotoiselle rukoukselle.

Ehtoollisosa voidaan ottaa mukaan. Jos jumalanpalveluksessa vietetään ehtoollista, sen johdantosanoissa on hyvä liittyä salaisuus -teemaan. Mikäli vietetään ehtoollista, teemaan sopiva virsi on esim. 743.