Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Musiikki

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Musiikki

Musiikin käyttö jumalapalveluselämässä.

 

Pyhäkoululauluja 7

Laulupussi

Olen kirjoittanut Pyhäkoululehteen reilun vuoden verran pyhäkoulusuunnitelmiin liittyvistä lauluista. Joka jaksoon on sisältynyt kaksi laulua taustatietoineen, leikkeineen ja muine oheistietoineen.

Alussa laulujen määrä tuntui aika vähäiseltä. Miten kahdella laululla voi selvitä monta viikkoa eteenpäin? Mutta laulua penkomalla, sen sisältöä tutkimalla ja soveltamalla laulusta voi olla moneksi.

Pyhäkoululauluja 6

Jo joutui armas aika LV 127, VK 571

Jo joutui armas aika  tunnetaan nimellä Suvivirsi. Se on tullut Suomeen Ruotsista, jossa se ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1694 nimellä En sommarvisa eli kesälaulu, suvivirsi. Sävelmä painettiin ensimmäisen kerran Ruotsin koraalikirjaan vuonna 1697. Suomeen virsi tuli nopeasti, sillä se tunnetaan vuodelta 1700 niin sanottuna arkkivirtenä. Arkkivirret levisivät yksittäisille paperiarkeille painettuina.

Pyhäkoululauluja 4

Kahden laulun kanssa kuljemme kohti pääsiäistä.

Kuljen porteista kiittäen LV 118

Ennen palmusunnuntaita ollaan sekä Ihmeellisen leivän äärellä että tulevan äidin, Marian, riemussa mukana.

Ihmeellinen leipä, Jumalan leipä, Elämän leipä. Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.”

Pyhäkoululauluja 5

Jumala loi LV 63 ja Kosketa minua, Henki LV 45.

Helluntaijakson lauluiksi valitut laulut löytyvät virsikirjasta numeroilla 135: Jumala loi, ja virsi 125: Kosketa minua Henki.

Jakson aloittava psalmiteksti kehottaa iloitsemaan, riemuitsemaan, laulamaan ja soittamaan!

Voidaan miettiä ja kokeilla itse tehdyillä soittimilla tai pyhäkoulutilasta löytyvillä soittimilla miltä kuulostaisivat harpun sävelet, vaskitorvet ja oinaansarvet.

Tai miltä kuulostaisi pauhaava meri, juhliva maa ja käsiään taputtavat virrat? Kehoäänet ja oma ääni rohkeasti käyttöön!

Pyhäkoululauluja 3

On ilo, ilo ilo olla yhdessä LV 59

Joulusta paastoon; aikamoinen matka kuljettavana! Aikamoinen matka oli ollut kuljettavana myös noilla tietäjillä, joita loppiaisenakin muistetaan. Mutta vihdoin viimein, perille päästyään, he näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo!