Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Muu kirkkovuosi

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Muu kirkkovuosi

Isä Meidän yhdistää

Osaatko sinä ulkoa Isä Meidän rukouksen? Muistatko milloin opit sen? Maailmassa miljoonat ihmiset osaavat sen ja voit ajatella, että jokaisena vuorokauden aikana jossain päin maailmaa joku rukoilee tuota samaa rukousta omalla kielellään. Arabi aloittaa: ”Abana ladi fi samawaat..” ja virolainen: ”Meie Isa, kes sa oled taevas..” On hienoa ajatella, että tuo Jeesuksen opettama rukous yhdistää meidät kristityt yhdeksi perheeksi ja se luetaan jokaisessa jumalanpalveluksessa. Olemme yhtä ja lähetystyön kautta kutsumme mukaan niitäkin, jotka eivät vielä tunne meidän yhteistä Isää.

Pia Ruotsala

Isä Meidän eri kielillä: http://www.prayer.su/other/all-languages.html

Lähimmäisen päivä

Virikkeitä kaiken ikäisten messuun lähimmäisen päivänä 2011

 

I Virikkeitä messun yhteiseen toteuttamiseen

Lähimmäisyys on keskeinen lähtökohta vapaaehtoistyössä. Seurakunnissa ja seurakuntien alueella toimii monenlaisia vapaaehtoistoimintaan perustuvia ryhmiä. Tämä virikemateriaali tarjoaa ajatuksia siitä, kuinka nämä ryhmät voidaan kutsua valmistelemaan ja toteuttamaan messua lähimmäisen päivänä.

 

 

Seurakunta on yhteisö, jossa lähimmäisyys ei tunne rajoja. Messu kokoaa kaiken ikäiset yhteen. Tämä on syytä pitää mielessä toteutuksien sisällöissä ja kestoissa. Kaiken ikäisyyden näkökulman on hyvä näkyä myös niissä ryhmissä, jotka messua valmistelevat.

Tuomiosunnuntain ja Tuomasmessun kaamosmessun johdantosanat

Kysymys hyväksytyksi tulemisesta on meille kaikille tuttu. Kelpaanko ystävilleni, työtovereilleni, sukulaisilleni, perheelleni, itselleni? Kelpaanko kirkkoon?

Tuomiosunnuntaina kysymys tulee vielä suuremmaksi. Kun Kristus kerran tulee omiaan hakemaan, olenko minä silloin mukana? Pääsenkö taivaallisiin juhliin? Kelpaanko Jumalalle?

Kalan vatsassa

Kerran oli mies nimeltä Joona. Eräänä päivänä Jumala sanoi hänelle:

-Joona, mene Niiniven kaupunkiin kertomaan, että olen nähnyt, miten pahoja ja julmia sen asukkaat ovat. Elleivät he muuta tapojaan, minä hävitän koko kaupungin. Mutta Joona ei totellut Jumalaa. Hän karkasi merelle. Joona ehti täpärästi Espanjaan menevään laivaan ja arveli, ettei Jumala löytäisi häntä. Mutta kun laiva pääsi ulapalle, puhkesi kova myrsky. Merimiehet pelästyivät ja alkoivat huutaa avuksi jumaliaan, mutta Joona nukkui sikeästi laivan ruumassa, kunnes kapteeni herätti hänet.

Keväinen luomispäivän vaellus

LUOMISESTA LAPSILLE VAELLUKSENA

Pääsiäinen ja sen suuret lasten jumalanpalvelukset osuivat eräänä vuonna poikkeuksellisen myöhäiseen ajankohtaan. Tästä syystä päiväkodit jo ajoissa kyselivät seurakunnalta vaihtoehtoista toimintaa perinteisten kevätkirkkojen sijaan. Perinteisesti kevään kirkkohetki on pidetty lasten kanssa luomisen ympärillä. Päätimme ottaa haasteen vastaan ja luoda jotakin erilaista.