Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Muu kirkkovuosi

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Muu kirkkovuosi

Helluntain perhemessu

Tämä messu perustuu Pyhäkoululehden messun osia avaaviin pyhäkoulusuunnitelmiin ja erityisesti Pyhäkoululehdessä 4/2013 olevaan suunnitelmaan.

Se julkaistaan Pikkuväki 4/2013 –lehdessä.

Messun ovat suunnitelleet Seurakuntien Lapsityön Keskuksen kouluttajat; pastori Anita Ahtiainen ja kanttori Mari Torri-Tuominen.

Kristittyjen ykseyden rukousviikko 2013

 

rukousviikon juliste pieni koko.jpg-212x300Kristittyjen ykseyden rukousviikkoa vietetään tammikuussa. Vuonna 2013 viikon teema tarjoaa paljon ideoita erilaisuuden, syrjinnän sekä ihmisarvon ja kohtaamisen käsittelyyn. Tänä vuonna rukoillaan erityisesti Intian kastittomien, dalitien puolesta.

Raamatunkohtana koko viikon aikana käytetään erityisesti Miikan kirjan tekstiä 6:6-8 "Vain tätä Jumala sinulta odottaa". Lisäksi rukousviikon materiaalissa on päiväkohtaisia raamatuntekstejä ja pohdintatekstejä.

Rukousviikon materiaali löytyy tästä. 

Suomenkielistä tietoa dalit-aiheesta löytyy osoitteesta www.dalit.fi.

Käytä hyödyksesi myös kouluikäisille suunnattu hartausteksti, jonka on kirjoittanut jumis.fi-sivuston uusi toimitussihteeri Minna Mannert. Puheen_lahja.docx

Rauhoittava hartaus, rippileirin viimeinen ilta (tai muun leirin)

Kirkkonummella on ollut käytäntönä, että leiriläiset kokoontuvat odottamaan hartaustilan viereiseen tilaan, josta isoset hakevat heidät (mahdollisesti kädestä pitäen) istumaan hartaustilaan. Tämä tuo lämpöä ja henkilökohtaisen kutsumisen tuntua, ja on samalla kätevä keino istuttaa vilkkaammat leiriläiset eri puolille hartaustilaa, mikä rauhoittaa huomattavasti.

Viimeisenä iltana on havaittu hyväksi, että hartauden lopuksi soitetaan rauhallista musiikkia. (Kaikista parhaat kokemukset on Taize-yhteisön musiikista: sillä on hämmentävän suuri rauhoittava ja yhdistävä vaikutus.) Ohjaaja hiljentää vähän musiikkia ja toteaa, kuinka hyvältä on tuntunut olla yhdessä hiljaa leirin aikana, ja että toivottavasti löydätte paikkoja ja aikaa hiljentymiseen myös arjen keskellä, se tekee ihmiselle hyvää. ”Tänä iltana on mahdollisuus jäädä tähän tilaan olemaan yhdessä hiljaa: istumaan, ehkä jopa lojumaankin maassa, musiikkia kuunnellen. Kun haluat lähteä nukkumaan, nosta kätesi ylös, niin joku isosista saattelee sinut omaan huoneeseesi nukkumaan. Siellä täytyy tietenkin olla myös aivan hiljaa.”

Yksinkertainen messu

Löytyy mm. kirjasta Elämän makuinen messu

Virsi

Pappi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Kaikki Aamen.

Johdantosanat

Anteeksipyyntörukous

Kaikki

Tässä saan olla oma itseni

olematta muuta kuin olen.

Jumala, sinä tunnet minut,

myös synkät puoleni.

Ota vastaan neuvottomuuteni,

ylimielisyyteni ja välinpitämättömyyteni.

Kuule minua, vaikuta minuun, anna anteeksi.

Valaise pimeyteni.

(Hetken hiljaisuus)