Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Paasto- ja pääsiäisaika

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Paasto- ja pääsiäisaika

christ in crossPaasto

Ennen pääsiäistä kristityt viettävät paastonaikaa. Se kestää 40 arkipäivää. Paaston aikana ihminen voi

  • katua syntejään
  • tutkiskella Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa
  • pyrkiä kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan
  • luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi.

Ruokatottumusten ja muiden elämäntapojen yksinkertaistaminen voi olla avuksi paastoon liittyvässä hengellisessä kilvoituksessa.

Pääsiäinen

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Kristityille Jeesuksen ylösnousemus merkitsee sitä, että ylösnoussut Kristus on avannut uuden tien ja toivon kuolemasta elämään.

Pääsiäispolku

paasiaispolku

Pääsiäispolku on Riihimäen seurakunnan suunnittelema. Pääsiäispolulla nähdään lyijynukeilla valmistettuja kohtauksia Jeesuksen elämästä. Alkuperäisen tekstin on tehnyt Aija Kaartinen. Tekstiä ovat muokanneet Jenni Sten ja Soile Numminen. Pääsiäispolun nuket on tehnyt Ritva Purho-Väre. Kuvat on ottanut Riitta Hyövälti.

Murretun leivän yhteys. Aineksia eri-ikäisten yhteiseen kiirastorstain messuun


Vinkkejä valmisteluun ja toteutukseen:

 

Messun valmistamisessa ja messuun kutsumisessa voidaan hyödyntää seurakunnan kerhoja, piirejä, toimintaryhmiä, leirejä, kinkereitä tai muita kokoavia toimintoja. Näissä voidaan käsitellä ehtoollista ja kerätä aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja ajatuksia saarnan pohjaksi. Samalla voidaan kutsua kohdattuja ihmisiä yhteiseen kiirastorstain messuun nauttimaan ehtoollista ja vaikkapa kerätä materiaalia yhteistä esirukousta varten.

Tiedottamisessa on hyvä korostaa sitä, että kiirastorstain messu on valmistettu kaiken ikäisille. Näin madalletaan lapsiperheiden kynnystä saapua messuun.

Messu on syytä suunnitella ja toteuttaa monien työalojen yhteistyönä. Jos esimerkiksi nuorisotyössä on vakiintunut tapa viettää omaa messua tai pääsiäisateriaa, on se yhdistettävissä tähän koko seurakunnan yhteiseen messuun.

Pääsiäisen sanat - lasten tekemä pääsiäispolku

Pääsiäipolkua tekemään voidaan kutsua ryhmiä päiväkodeista ja seurakunnan päivä- ja perhekerhoista. Ryhmien annetaan hyvissä ajoin valita sana työstettäväksi. Siitä voi tehdä mitä vaan: kuvan, veistoksen, videon, laulun, runon ym, mitä mieleen juolahtaa.

 

SANAT: ANTEEKSI, ARMO, ENKELI, IHME, ILO, JEESUS, KUOLEMA, LÄHIMMÄINEN, PYHÄ, RUKOUS, TURVA, USKO