Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Erilaisia rukouksia

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Erilaisia toteutuksia

VIRIKKEITÄ, IDEOITA, TOIMIVIA JUMIKSIA

Käytännön ideoita ja virikkeitä.

Tämä aihealue sisältää kirkkovuoden juhlien viettoon liittyviä toteutuksia, kokonaisia teemajumalanpalveluksia, virikkeitä raamatunkertomusten käyttöön ja havainnollistamiseen, saarnoja, erilaisia kirkkohetkiä, leirikirkkoja, koulukirkkoja jne.

 

Kristus nousi kuolleista -pääsiäistervehdys

Pääsiäisjaksoa kestää 50 päivää eli pääsiäisestä helluntaihin. Pääsiäistervehdys tuo tullessaan ylösnousemuksen ilon. Tervehdystä käytetään pääsiäisestä helatorstaihin. Pääsiäistervehdyksen käyttö on vakiintunut ortodoksisten kristittyjen esimerkin kautta myös muiden kristittyjen keskuuteen.

 

Alla kielivalikoimaa:

 

  • KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA – TOTISESTI NOUSI (suomi)
  • KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN – SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN (ruotsi)
  • KRISTOS NOUZI KUOLENNOIZ – TOVESSAH NOUZI (karjala)
  • KRISTAS KAGGÖÖDI JAMM´JEST – TUODI KAGGÖÖDI (kolttasaame)
  • KRISTUS ER OPPSTANDEN – SANNELIG OPPSTANDEN (norja)
  • KRISTUS ER OPSTANDEN – SANDELIG OPSTANDEN (tanska)

On aika kannustaa koulutielle! Kouluun lähtevien siunaaminen kirkossa!

Vuonna 2007 syntyneet vauvat ovat nyt kasvaneet koululaisen ikään. Nopeasti, niin kuin aikuisista aina tuntuu. Koulutielle siunataan heidän lisäkseen myös vähän vanhempia ja nuorempia lapsia.  

Ekaluokkalaisten siunaamisen virikemateriaalia on kertynyt vuosien mittaan paljon. Toteutusmalleja on löydettävissä mm. www.jumis.fi sivustolta, josta näin keväällä lähestyessä nostetaan ideoita myös www.evl-slk.fi sivulle helposti löydettäväksi. Katso esimerkki toteutuksesta myös osoitteessa www.kirkonlapsityonteologit.fi. Kouluun lähtevien siunaamisen kaava Kirkollisten toimitusten kirjassa sisältää ehdotuksia virsiksi ja Raamatun teksteiksi.

Tänä vuonna kirkon kasvatuksen painopiste ”Yhdessä maailmassa”, kannustaa seurakuntia tekemään erityisen huolellista työtä sen hyväksi, että koululaiset ja heidän läheisensä eivät pelkäisi tai häpeäisi erilaisuutta vaan näkisivät sen tarpeellisena rikkautena.

Alakategoriat

Kotihartaustilanteessa ollaan hiljentymässä Taivaan Isän edessä. Yksi kotihartauden muoto on perinteinen iltarukous. Se onkin säilyttänyt varsin hyvin asemansa. Toinen perinteinen kotihartaus on jouluevankeliumin lukeminen. Myös hengellisten laulujen laulaminen edustaa omalta osaltaan kotihartautta.