Jumalanpalvelus

Tässä osiossa on tietoa jumalanpalveluksista, jumalanpalveluksiin liittyviä tehtäviä eri-ikäisille ja koulutusrunkoja.

 

Adventtiajan kirkkohetki

Kirkkohetkessä kerrotaan tarina paimenpojan kynttilöistä. Adventtiajan kirkkohetki on suunnattu alakoululaisille ja päiväkodeille. Kirkkohetken ovat suunnitelleet Tarja Meijer ja Mari Torri-Tuominen.

 

Tarvikkeet

Neljä kynttilää, lamppua tai kynttelikkö. Tarkoitus on jakaa valoa matkan varrella kohdatuille.

Puheen voi esittää yksi kertoja tai siinä voi olla mukana myös muita esittäjiä esimerkiksi susi, kerjäläinen, pieni lapsi, Maria, Joosef, lammas.

Uusi messu puhuu tavallisen suomalaisen kieltä


Millaisiin kielikuviin ja sävelmiin pukeutuu oman aikamme rukous? Miten Jeesus puhuisi, jos eläisi nyt?

Näistä kysymyksistä ja halusta tasoittaa tavallisen kadunkulkijan tietä kirkkoon syntyi Risteyksessä-messu, joka toteutetaan ensimmäisen kerran Lähetysjuhlissa Varkaudessa sunnuntaina 13.6. kello 10 Kuoppakankaan työkeskuksessa. Sen jälkeen seurakunnat voivat halutessaan käyttää messua omissa tilaisuuksissaan.

Vauvakirkko

Tervetuloa Vauvakirkkoon!

Vauvakirkolla tarkoitetaan tässä jumalanpalvelusta, jonne on erityisesti kutsuttu vauvoja! Vauvan kanssa kirkossa köröttelevät äidit, isät ja sisarukset, isovanhemmat, kummit tai vauvakaverit perhekerhosta. Mukana on musiikkia ja liikettä, laulua ja hyräilyä, helistimen soittoa ja iloista hihkuntaa. Siellä on tilaa myös rauhoittumiselle, hiljentymiselle, kynttilöille ja siunaukselle, rukoukselle.

Monimuotoinen jumalanpalveluselämä

Jo pitkän aikaa kirkossa on osattu ottaa huomioon eri-ikäiset jumalanpalveluksiin ja kirkkohetkiin osallistujat. On itsestään selvää, että kolmivuotiaan kyvyt, taidot ja pitkäjänteisyys ovat toisenlaisia kuin kymmenvuotiaan tai isoskoulutuksessa olevan tai kirkossa käymään tottuneen aikuisen. Siitä kertoo alla oleva hahmotelma jumalanpalveluselämän monimuotoisuudesta.