Muut teemat

Ajatuksia Isänpäivän messuun

Valvokaa

 

Sunnuntain teema on valvokaa. Raamattu unisia olivat morsiusneidot. Kuka nukkuu tänään? Eivät ainakaan lapset ja nuortet. Tutkitun tiedon mukaan näyttäisi että lasten ja nuorten pitäisi nukkua enemmän.

Isät nukkuvat, nukkuvat omien lastensa lapsuuden ohi. Mitä enemmän isä on opiskellut sitä vähemmän hän on läsnä lapsensa elämässä. Ollaan liki, muttei läsnä. Ei nukuta, mutta lapsen näkökulmasta torkutaan. Lapsuutta eletään tässä ja nyt. Viisailla on lapsen tarpeiden näkemisen lamppu päällä ja se valaisee näkemään. Lisäksi viisat isät ymmärtävät että lapsi tarvitsee tukea koko hänen elämänsä kohti aikuisuutta. Viisaas isä lataa akkujansa yhdessä lastensa kanssa.

Paikka Jumalan perheessä

Hakusana: Perheen sunnuntai

 

Laulu: Yllätysvieras kirjassa Ihanko totta! SLS 2004

 

Teksti: Sakkeus, Luukas 19:1-10

 

Raamatuntekstin kerrontaa:

Tämä raamatunkertomus kertoo Sakkeuksesta ja siitä, kuinka hän sai tutustua Jeesukseen. Sakkeus oli tullimies ja hän hoiti tullia Jerikoon menevällä portilla. Hänen tehtävänään oli kerätä maksu jokaiselta kaupunkiin tulevalta ihmiseltä. Tehtävää hoitaessaan Sakkeus oli kuitenkin laittanut  saamistaan rahoista osan omaan taskuunsa eli ottanut itselleen rahaa, joka olisi kuulunut luovuttaa kaupungin viranomaisille. Siinä Sakkeus oli tehnyt väärin.

Laupias helsinkiläinen

Seisoin kerran jonkin aikaa Helsingin rautatieaseman edessä odottamassa ystävääni ja seurasin pääkaupunkimme elämänmenoa. Aseman ovet aukenivat yhtä mittaa ja ihmisiä kulki ulos ja sisään. Seisoessani aseman edessä vartijat ajoivat humalaisen miehen ulos ja menivät itse takaisin sisälle. Mies oli aivan tolkuttomassa kunnossa eikä pysynyt pystyssä. Hän kaatui maahan aseman seinän viereen ja nukahti siihen.

Oli juuri satanut ensilumi ja maa oli kylmä ja märkä. Minä jatkoin ystäväni odottamista ja yritin olla kuin en olisikaan. Ihmiset jatkoivat kulkuaan ulos ja sisään. Kultainen risti kaulallani tuntui painavalta ja ääni sisälläni kuiskasi: ”Auta!”. Yritin keksiä tekosyitä. En voi auttaa, koska mieshän voi satuttaa minua. En voi nostaa häntä ylös, koska voimani eivät riitä! Mies ei ole minun vastuullani, minun EI TARVITSE auttaa! Ääni sisälläni yltyi huutamaan: ”Auta!” En kuitenkaan auttanut vaan käänsin sitä vastoin selkäni humalaiselle ja leikin etten ollut huomannut häntä.

Lahjoja jaettaviksi

Hakusanat: Tasaussunnuntai, Elämän leipä

 

Laulu: Lasten virsi 95, Viisi leipää, kaksi kalaa

 

Teksti: Jeesus ruokkii viisituhatta miestä, Joh. 6: 1-16

 

Raamatuntekstin kerrontaa:

Jeesuksen ihmeteot ja opetukset olivat levittäneet hänen mainettaan niin, että jälleen kerran suuri kansanjoukko oli saapunut kuuntelemaan häntä. Raamattu kertoo, että tuolloin paikalla oli ainakin 5000 miestä. Ihmisiä oli kuitenkin paljon enemmän, sillä naisia ja lapsia ei tuohon aikaan laskettu.

Alakategoriat