Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Koulun aloitus ja päätös

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Muut teemat

Hartauspuhuja istuukin kuulijoiden joukossa tai takana

Joskus on virkistävää ja tarkoituksenmukaista, että hartauspuhuja ei menekään eteen puhumaan. Tämä edellyttää tietenkin riittävää äänen voimakkuutta. Etuna on silloin, että kuulijat eivät kiinnitä katsettaan puhujaan, vaan muuten eteenpäin. Toki he aluksi kurkistavat, mistä puhuja puhuu, mutta kokemukseni mukaan kukaan ei jää tuijottamaan taakse tai sivulle koko ajaksi. Se, että kuulija katselee alttaria, ristiä tai järvenselkää puheen aikana, on joskus hyvin palvelevaa.

Helppo elävöityskeino Raamatun tekstien lukemiseen

Hyvin yksinkertainen elävöitystapa on roolien jakaminen läsnäolijoille, esimerkiksi rippikoulussa isosille. Monet keskeiset Raamatun kertomukset ja vertaukset on kirjoitettu siten, että niissä on kertojan ääni (ohjaaja) ja selvät vuorosanat henkilöille. Usein riittää, että teksti käydään läpi kerran harjoituksena: onpa joskus toteutettu ilman harjoituksiakin, ja sitenkin selvitty yllättävän hyvin. Vuorosanojen ulkoa opettelu olisi selvästi pidempi projekti: huomattava elävöitys syntyy jo siitä, että eri henkilöillä on eri ääni.

Osin humoristinen hartaus rukouksesta kirjaintaulujen avulla

Tarvitset isot R-U-K-O-U-S –kirjaimet, joiden paikkoja vaihtelet muuttuvien sanojen mukaan. Keksi tilanteen mukaan menetelmä, millä saat ne näytettyä yleisöllesi; esim. magneettitaulu, paperit teipattuna esim. virsikirjoihin tai kovat pahvitelineet kirjainten taakse.

”Rukous. Oletteko koskaan ajatelleet, mitä kaikkea tuo suuri sana itse asiassa sisältääkään?

Rukous on…

SUU jolla puhua Jumalalle; pyytää lohtua…

SURU -un ja joka kerta saada, ennemmin tai myöhemmin; rukous…

OSUU aina, eli Jumala ei koskaan ole…

KUURO

Alakategoriat