Muut teemat

Gospel Junior

 

Gospel Junior on uusi jumalanpalvelus, oikeastaan sitä voisi kutsua jumalanpalveluskonseptiksi. Tavoitteena on ollut luoda olemassa olevan jumalanpalveluselämän ja materiaalin rinnalle jotain uutta, tukemaan jo olemassa olevaa ja täydentämään sitä, ei siis korvaamaan sitä. Gospel Junior voi palvella varhaisnuorisotyötä tyttöjen ja poikien jumalanpalveluksena sekä esimerkiksi koulujumalanpalveluksena. Se soveltuu myös perhejumalanpalvelukseksi. Vaikuttaa siltä, että myös nuoret ovat ottaneet uudet laulut hyvin vastaan. Tavoitteena on ollut tuottaa kirkon kasvatustyön käyttöön jotain sellaista kuin esim. Mukulamessu ja Afrikkalainen Gospelmessu ovat olleet.

Paavali ja matkat

Tyttöjen ja poikien leirin raamattutyöskentelyistä ensimmäisessä tutustutaan Paavalin lähetysuran alkuun, siihen miten kristittyjen vainoojasta itsestään tuli kristitty. Toisessa työskentelyssä on aiheena Paavalin matka Roomaan. Merimatkaan liittyen taitellaan paperista vene, johon kirjoitetaan niitä hyviä asioita, joita haluaa olla viemässä toisille ihmisille lähellä ja kaukana.

Työskentelyt on toteutettu Loiskisleirillä, arkkihiippakunnan lähetysleirillä kesällä 2009. Noin 15 hengen ryhmissä yhteen työskentelyyn meni 30-45 minuuttia.

 

Lukion kevätkirkko: Ihmisen tehtävä on viljellä ja varjella

Vaikka meidän käsityksemme maailman synnystä on toisenlainen kuin luomiskertomuksen, tarkoittaako se, että luomiskertomus voidaan unohtaa ja jättää syrjään merkityksettömänä? Ei tarkoita. Sillä on edelleen vahva viesti meille ihmisille, mutta sen sijaan että se puhuisi meille luonnontieteestä, se puhuu meille meistä ihmisistä. Ja sillä on sanoma, joka ei vanhene.

Fransiskus Assisilaisen rukous

Fransiskus Assisilaisen rukous:

 

Vapahtajani, tee minusta rauhasi välikappale: niin että sinne, missä on vihaa, toisin rakkauden, missä loukkausta, toisin anteeksiannon, missä epäsopua, loisin yksimielisyyden, missä erehdystä, osoittaisin totuuden, missä epäilystä, auttaisin uskoon. missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen missä pimeyttä, loisin Sinun valoasi, missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen. Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia, pyytää rakkautta kuin rakastaa muita. Sillä, antaessaan saa. kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi, kuollessaan nousee iankaikkiseen Elämään. Amen

Alakategoriat