Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Koulun aloitus ja päätös

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Muut teemat

Lasten oikeuksien päivä

Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11. Lapsiasiainvaltuutetun toimisto on koonnut vinkkejä lasten oikeuksien päivän viettämiseen. Maailmankoulu-hankkeen sivuille on koottu globaalikasvatuksen vinkkejä koko maailman lasten muistamiseen lasten oikeuksien päivänä. Lapsen oikeuksien päivä pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, joka on ratifioitu Suomessa 1991. Sopimus koskee kaikkia alle 18-vuotiaita ja se velvoittaa valtiovaltaa, kuntia ja kirkkoa huolehtimaan lapsen oikeuksista. Lapsen oikeuksien päivää vietetään useissa maissa 20.11. muistutuksena kaikkien lasten ihmisarvosta ja tärkeydestä.

Ympyrälaulu

Ihaa-ryhmä etsii Masalan kirkossa ympyröitä ja laulaa Ympyrä-laulun.

{youtube}OlXR7pkiQZY{/youtube}

Ympyrä-laulu
säv. ja san. Ilona Nyman
DimDamDom/Kirjapaja
toteutus:
Kirkkonummen seurakunnan Masalan kirkon päiväkerhoryhmä Ihaa; ohjaajat Tarja ja Matti sekä kanttori Ilona Nyman.
Jumis.fi -ohjausryhmän jäseniä.

Hyvää huomenta, Jumala!

 

Hyvää huomenta, Jumala! -rukoushetki aamuun

Masalan kirkko 2.9.2013

Toteutus:
Kirkkonummen seurakunnan Masalan kirkon päiväkerhoryhmä Ihaa; ohjaajat Tarja ja Matti sekä kanttori Ilona Nyman.
Jumis.fi -ohjausryhmän jäseniä sekä kouluttaja Mari Torri-Tuominen/Seurakuntien Lapsityön Keskus.

Kuvaus:
Juha Kinanen, PTK - poikien ja tyttöjen keskus

Materiaali:
Laulu
Soivat iloisesti kirkonkellot -Lasten virsi 2012/Lasten Keskus
Tekstit
Monica Vikström-Jokela: Minä täällä Jumala, Lapsen rukouskirja/Lasten Keskus
Laulu
Kalat uivat -DimDamDom/Kirjapaja

Kohokuvia symboleista

Voit värittää paperille kohokuvia erilaisista kirkollisista symboleista. Kohokuvat voivat löytyä vaikka kirkon lattiasta tai ne voi valmistaa esimerkiksi lehtisahalla vanerista. Tarvitset värikyniä tai -crayoneita, paperia ja sopivat kohokuvat. Yhteiselle isolle paperirullalle voisi olla hauska värittää erilaisia kirkollisia symboleita. Se voisi olla kerhohuoneen seinällä kertomassa kirkkojen monimuotoisesta symboliikasta. Sopii niin lasten, kouluikäisten kuin nuortenkin kokoontumisiin ja leireille.

Seuraavassa kuvasarjassa näet työvaiheet:

kohokuva 001

Kukkasen ja omenan rukous - kaksi hartautta lapsille

Kukkasen rukous

 

Laita pöydän keskelle kukkamaljakko, jossa on vettä. Levittele pöydälle maljakon ympärille kukkasia. Selitä, että kukat täytyy saada takaisin vesimaljaan, jotta ne voisivat elää. Samalla tavalla meidän täytyy olla yhteydessä Jumalaan, että voisimme elää täyttä elämää “elävän veden” yhteydessä.

Pyydä jokaista rukoilemaan hiljaa niiden ihmisten ja tilanteiden puolesta, joissa heidän mielestään tarvittaisiin elämää antavaa Pyhää Henkeä ja Jumalan läsnäoloa. Pyydä jokaista osallistujaa vuorollaan laittamaan yhden levällään olevista kukkasista takaisin maljakkoon niin, että jokainen kukka symboloi jotakin rukousaihetta. Rukoilla voi hiljaisuudessa tai sitten voi lyhyesti selittää oman rukousaiheensa muille. Kun maljakko on täynnä, se voidaan laittaa alttarille.

Omenan rukous

Näytä osallistujille omenaa ja kysy, kuinka monta siementä sen sisällä saattaisi olla. Leikkaa omena kahtia ja laske siemenet selvittääksesi, kenen arvaus osui lähimmäs. Kaikissa näissä siemenissä on mahdollisuus kasvaa kokonaiseksi omenapuuksi ja tuottaa hedelmiä. Kylväjävertauksessa Jeesus opettaa, että jokainen siemen on kuin Jumalan sana. Oikeassa tilanteessa se saa kasvaa ja kukoistaa. Kysy osallistujilta, kuka ensimmäisenä kertoi heille Jeesuksesta ja kuka siis kylvi heihin ensimmäisen “uskon siemenen”. Kiittäkää yhdessä Jumalaa kaikista näistä ihmisistä, kuten vanhemmista, ystävistä, pyhäkoulun opettajista ja muista kirkon työntekijöistä.

Hartausideat anglikaanisesta Bath& Wellsin hiippakunnasta: http://www.bathandwells.org.uk

Alakategoriat