Kukkasen rukous

 

Laita pöydän keskelle kukkamaljakko, jossa on vettä. Levittele pöydälle maljakon ympärille kukkasia. Selitä, että kukat täytyy saada takaisin vesimaljaan, jotta ne voisivat elää. Samalla tavalla meidän täytyy olla yhteydessä Jumalaan, että voisimme elää täyttä elämää “elävän veden” yhteydessä.

Pyydä jokaista rukoilemaan hiljaa niiden ihmisten ja tilanteiden puolesta, joissa heidän mielestään tarvittaisiin elämää antavaa Pyhää Henkeä ja Jumalan läsnäoloa. Pyydä jokaista osallistujaa vuorollaan laittamaan yhden levällään olevista kukkasista takaisin maljakkoon niin, että jokainen kukka symboloi jotakin rukousaihetta. Rukoilla voi hiljaisuudessa tai sitten voi lyhyesti selittää oman rukousaiheensa muille. Kun maljakko on täynnä, se voidaan laittaa alttarille.

Omenan rukous

Näytä osallistujille omenaa ja kysy, kuinka monta siementä sen sisällä saattaisi olla. Leikkaa omena kahtia ja laske siemenet selvittääksesi, kenen arvaus osui lähimmäs. Kaikissa näissä siemenissä on mahdollisuus kasvaa kokonaiseksi omenapuuksi ja tuottaa hedelmiä. Kylväjävertauksessa Jeesus opettaa, että jokainen siemen on kuin Jumalan sana. Oikeassa tilanteessa se saa kasvaa ja kukoistaa. Kysy osallistujilta, kuka ensimmäisenä kertoi heille Jeesuksesta ja kuka siis kylvi heihin ensimmäisen “uskon siemenen”. Kiittäkää yhdessä Jumalaa kaikista näistä ihmisistä, kuten vanhemmista, ystävistä, pyhäkoulun opettajista ja muista kirkon työntekijöistä.

Hartausideat anglikaanisesta Bath& Wellsin hiippakunnasta: http://www.bathandwells.org.uk