Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Kevätkirkko alakouluun

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Kevätkirkko alakouluun

Liturginen väri on vihreä ja alttarilla palaa kaksi kynttilää.

 

Muut varusteet: Aarrearkuksi sopiva laatikko, jonka sisällä kylttejä. Niihin oppilaat ovat kirjanneet elämän aarteita eli Jumalan lahjoja riittävän suurella tekstillä. Yksi aarre per kyltti.

 

KULKUE

Alkuvirren aikana oppilaat tulevat (kirkko)saliin kulkueessa, jossa yksi kantaa ristiä, kaksi kynttilöitä ja kaksi raahaa aarrearkkua. Arkku sijoitetaan aluksi sivummalle, mistä kantajat tuovat sen sitten esiin saarnan aikana.

 

ALKUVIRSI 183: 1, 7

 

(VUOROTERVEHDYS)

 

JOHDANTOSANAT JA RIPPI

Hyvä koulun väki! On ilo kokoontua lukuvuoden päättyessä yhteiseen kirkkohetkeen rukoilemaan, laulamaan ja kuuntelemaan, mitä Jumalalla on meille asiaa.

Ulkona aurinko on houkutellut pitkin kevättä pukeutumaan yhä kevyemmin. On tärkeää, että meillä on myös sydämessä kevyt olo. Nyt on aika tunnustaa Jumalalle kaikki se, mikä painaa omaatuntoamme ja luo synkkiä pilviä taivaallemme.

                      Synnintunnustuksena laulamme VIRRESTÄ 720: 1-2

 

SYNNINPÄÄSTÖ

Näin sanoo Herra: ”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju.”

 

KIITOSVIRSI 720:3

 

EVANKELIUMI JA SAARNA            

                      Saarnaaja saapuu eteen avattu kartta kädessään.

Tulevan kesäloman aikana moni meistä matkustaa jonnekin, koti-Suomessa tai ulkomailla. Mukaan kannattaa pakata hyvä kartta, jotta olisi helpompi löytää perille. Karttaa on hyvä tutkia pitkin matkaa ja aina vähän etukäteen, niin ei pääse eksymään kovin pahasti.

Kristityn ihmisen elämää kuvataan matkaksi kohti taivaan kotia. Matkan varrella on monia vaiheita ja jopa seikkailuja. Ei siis ihme, että mukaamme on annettu oikea aarrekartta. Se on tässä! (Ottaa ison Raamatun käteensä.)

Tämän kartan tutkimiseen riittää lukutaito ja avoin mieli. Kuunnellaan, mitä Jumala haluaa meille tänään sanoa.

Etukäteen valittu lukija lukee evankeliumin Matt. 13:44-46

 

Kätketty aarre – tästähän tulee jännittävää! Millaista aarretta me mahdamme oikein etsiä? Onko se merten suurin helmi vai arkullinen kultaa ja timantteja kuten kaikissa kunnon merirosvoseikkailuissa? Ehkä se tuo mukanaan mainetta ja kuuluisuutta?

Kulkueessa näimme vilauksen aarrearkusta, joka on peräisin teidän koululta. Nyt tekisi mieli kurkistaa, mitä se sisältää. Jos vain saisimme sen auki…

Kantajat raahaavat ”painavan” arkun esiin. Jännityksen kohottamiseksi arkkua koetetaan avata monin eri keinoin. Lopulta onnistuu. Saarnaaja kurkistaa arkkuun.

 

Jopas jotakin! Täällä on niin valtavia aarteita, että niiden nostamiseen tarvitaan apua.

Avustajia saapuu yhtä monta kuin on aarteita. He nostavat vuorollaan oman aarteen näkyviin ja ne luetaan ääneen. (Kylteissä saattaa lukea esim.: ILO, RAUHA, RAHA, MIELIKUVITUS, YSTÄVÄT, PERHE, USKO, TOIVO, RAKKAUS, RUOKA, TIETO, MUSIIKKI …)

 

Katsokaa näitä aarteita. Ne ovat Jumalan antamia lahjoja meille. Ne täytyy vain huomata eli löytää. Osa niistä on aivan lähellä ympärillämme, mutta useimmat aarteet on kätketty meihin itseemme. Joudumme ehkä ensin kaivamaan niitä esiin. Joitakin aarteita emme edes näe silmillä, vaan ainoastaan sydämellä.

Aarrekarttaamme (heiluttaa Raamattua) on piirretty reitti taivasten valtakuntaan. Se tie on Jeesus Kristus. Hänen seurassaan pääsemme varmasti perille, vaikkei reitti olekaan aina helppo ja suora. Matkaevääksi tarvitaan nämä Jumalan antamat aarteet, jotka kasvavat sitä mukaa, kun niitä käytetään ja jaetaan toistenkin iloksi.

 

USKONTUNNUSTUS

Kiitämme Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä laulamalla seisten VIRREN 135

 

ESIRUKOUS

Avoimen aarrearkun ääressä. Oppilaiden tekemä esirukous tai:

Taivaallinen Isä, kiitos elämäämme kätketyistä aarteista. Auta meitä löytämään ne. Me pyydämme myös, että varjelisit kaikki aarteenetsijät ahneudelta ja kateudelta. Opeta meitä käyttämään lahjojasi niin, että niistä olisi iloa ja hyötyä myös muille. Johdata meidät perille taivasten valtakuntaan, Poikasi Jeesuksen Kristuksen kautta. Aamen.

 

ISÄ MEIDÄN

 

SIUNAUS    Siunatkoon teitä kaikkivaltias ja armollinen Jumala, Isä ja (+) Poika ja Pyhä Henki.

Aamen.

SUVIVIRSI 571:1-3 tai VIRSI 332

LÄHETTÄMINEN    Lähtekää rauhassa lomalle ja palvelkaa Herraa iloiten.