Ennen kuolemaansa ja ylösnousemustaan Jeesus halusi rohkaista ja lohduttaa opetuslapsiaan. Opetuslapset olivat hämmingin vallassa ja pelokkaita. Heidän mestarinsa oli kuollut. Tuntui kaikki olisi lopussa ja ohitse. Sitten Jeesus raamatun mukaan ilmestyi heille. Hän sanoi: "Minä Jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon."

Jeesus tiesi, millaista meillä ihmisillä täällä maailmassa on. Hän tiesi, ettei meillä kellään ole aina helppoa, ja että jokainen kaipaa ja tarvitsee joskus rauhaa. Hän ei luvannut poistaa ongelmia, riitoja, sotia, ahdistusta ja pelkoja. Mutta hän lupasi olla niissä rinnallamme. Meillä on ainakin yksi ystävä, tuki ja turva rukouksen kautta. Yksi, jolle voimme kertoa pelkomme. Ihan kaiken. Vaikka tuntuisi kuinka yksinäiseltä, tähän lupaukseen voi luottaa.


Jeesus sanoi vielä: - Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen Näin me saamme uskoa, että Jeesus ia Taivaan Isä asuvat luonamme, kaiken levottomuudenkin keskellä. Kun pysähdymme edes hetkeksi ajattelemaan sitä, pelkkä ajatus tuo jo mukanaan ihan omalaisensa rauhan. Meldän ei tarvitse olla peloissamme eikä toivottomat. Jeesus tuntee meidät ja tietää kaiken. Aika vapauttavaa, eikö totta? On yksi, jolle ei tarvitse esittää yhtään mitään. Hän tuntee jo katapauksessa kaikki puoleni. Siksi voimme kertoa hänelle todellakin kaikista, ihan niistä salaisimmistakin asioista, jotka meitä painavat. Eikä hän lupaa huutoa tai kotiarestia vaan rauhan ja toivoa, koska hän rakastaa meitä.

Kuuntele vielä oikein ajatuksen kanssa Johanneksen evankeliumi 14:23-29 :
Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani -- mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt. "Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne. Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut. "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. Kuulittehan, mitä sanoin: minä menen pois, mutta tulen taas teidän luoksenne. Jos rakastaisitte minua, te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän luo, sillä Isä on minua suurempi.”

Rukoilemme
Rakas Taivallinen Isämme, me kiitämme sinua toivosta ja rauhasta, jonka annat meille kaikenlaisen hälinän ja jopa epätoivon keskelle. Opeta meitä lepäämään Sinun turvissasi. Aamen