Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jumisfi/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Kirkkovuosi

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jumisfi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Advettihartaus kynttilöitä sytytellen

kuvaaja: Katri SaarelaTarvikkeet: Kynttilät ja  laudanpala, jossa neljä sopivankokoisa reikää (muista palosuojaus). Voit käyttää myös valmista adventtikynttelkköä.

 

Ensimmäinen kynttilä syttyy maailman lapsille ja aikuisille. Silloin meidän tehtävä on muistaa ihmisiä kaukana. Osallistumme keräykseen, postitamme lahjat ulkomaille ja muistamme niitä lapsia ulkomailla, joille joulu ei ole tavarataivas. ”Jeesus Siunaa maailman lapsia ja aikuisia”

 

Toinen kynttilä syttyy itsenäisyyspäivä aikaan ja silloin valmistamme joulua suomalaisille lapsille. Osallistumme joulupuu keräykseen ja viemme diakoniatoimistoon paketin. Kiitämme itsenäisestä ja hyvinvoivasta maastamme. ”Jeesus Siunaa Suomea ja suomalaisia”

 

Kolmas kynttilä syttyy sukulaisille ja ystäville. Valmistamme nyt joulua sukulaisille. Lähetämme postikortit ja paketoimme lahjat. Vietämme kerhojen ja koulujen juhlat ja musitamme meille tärkeitä ihmisiä. ”Jeesus Siunaa sukuamme ja ystäviämme”

 

Neljäs kynttilä syttyy ja on perheen aika. Hiljennyn itse jouluun ja otan aikaa oman joulun viettämiseen. Neljäs kynttilä kutsuu miettimään, mitä joulu merkitseekään meidän perheelle. Ja minulle. ”Jeesus tule jouluvieraaksemme” En tarvitse kaikkea heti, enkä kaikkea koko ajan. Joulu syntyy hitaasti.

 

Riikka Reina, Kirkon lapsityön teologien pj ja pesueen lapset 1-9v

 

Tätä hartautta jatkoi Forssan seurakunta oheisella runorukouksella.

Laudanpala ja neljä reikää Kun kynttilän ensimmäisen sytyttää saan saan muistaa lapsia kaukaisen maan. Lahjasta pienestä saa iloista mieltä antajat täällä ja saajat siellä. Jeesus Siunaa maailman lapsia ja aikuisia. Kun kynttilän toisen sytyttää saan teen joulua lapsille Suomen maan. Kiittää saan omasta synnyinmaasta ja elosta hyvästä loistokkaasta. Jeesus siunaa Suomea ja suomalaisia. Kun kolmas on kynttilä vuorossa mulla, on läheiset rakkaat mielessä mulla. Kummit, mummit ja täditkin omat postissa multa saa kortit somat. Jeesus siunaa sukuamme ja ystäviämme. Neljännen kynttilän valossa hohtaa, joulumme tähti, joka minutkin johtaa. Seimelle astun ja rukoilen näin: Asu Jeesus kanssani lähekkäin. Jeesus siunaa meitä kaikki täällä kotona.

Tarja-Leena Ylitalo, Forssan seurakunta