Rakkauden lahja -jouluhartaus

Tarvikkeet: lahjapaketti, jonka sisällä kirjekäärö, Raamattu, joulukuusi (ei välttämätön), pöydällä palaa kynttilä tai useampia.

 

Olemme jo tosi lähellä joulua. Mikäs teistä on kaikkein kivointa joulussa? (odotetaan vastaus)

 

Mutta mikäs se tuolla kuusen juurella nököttää? Sehän on lahja! Siinä lukee, että hyvää joulua kaikille. Hei, avataanko se? (Annetaan lapsen avata se)

 

Sieltä löytyi kirjekäärö. Mitäs siinä oikein lukee? J O H 3:16. Mitäs tämä tarkoittaa? Onko tämä jotain koodikieltä?

 

 

Hei täällähän on vihje: Avaa rakkauskirje. Rakkauskirje? Niitä on kyllä mukava saada. Ja meilejä kanssa. Onko joku saanut joskus rakkauskirjeen? Minäkin taisin saada entiseltä poikaystävältäni, nykyiseltä mieheltäni joskus rakkausviestejä.

 

Hei, mutta ollaanhan me kaikki saatu rakkauskirje! Jumalalta nimittäin. Mikähän se voisi olla? Raamattu tietenkin. Raamattuja on erilaisia. Mutta kaikissa niissä on risti kannessa. Hm, katsotaanpas hetki Raamattua.Siinä on Vanha ja Uusi testamentti. Katsotaanpas vaikka tätä Uutta testamenttia ja sen sisällysluetteloa. Siellä lukee Matteuksen evankeliumi, Markuksen evankeliumi, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumi... Hei J O H anneksen evankeliumi. Voisiko J O H olla siitä lyhennys? Katsotaanpas. Johanneksen evankeliumi, 3 luku ja 16 jae. Mitäs siinä oikein sanotaankaan?

 

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa,jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." Hmm... Jumala on RAKASTANUT maailmaa... Jouluhan on rakkauden juhla! Niin paljon, että ANTOI ainoan Poikansa... Jouluna annetaan lahjoja! Jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan SAISI iankaikkisen elämän... Jouluna myös saadaan lahjoja! Hei! Jumala on antanut meille kaksi mahtavaa lahjaa: oman Poikansa, Jeesuksen, ja iankaikkisen elämän!

 

Mitä se on se iankaikkinen elämä? Eräs pikku poika sanoi sen näin: Se on sitä että, kun uskoo Jeesukseen, niin pääsee Taivaaseen. Voiko mahtavampaa lahjaa enää olla?

 

Ja niinkuin jouluevankeliumissa enkelit olivat viestintuojia, niin mekin saamme olla toinen toisillemme ilosanoman tuojia, ja kertoa Jumalan valtavasta rakkauden lahjasta meille jokaiselle! Saamme iloiten ottaa sen vastaan! Hyvää joulua!