Paasto- ja pääsiäisaika

christ in crossPaasto

Ennen pääsiäistä kristityt viettävät paastonaikaa. Se kestää 40 arkipäivää. Paaston aikana ihminen voi

  • katua syntejään
  • tutkiskella Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa
  • pyrkiä kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan
  • luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi.

Ruokatottumusten ja muiden elämäntapojen yksinkertaistaminen voi olla avuksi paastoon liittyvässä hengellisessä kilvoituksessa.

Pääsiäinen

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Kristityille Jeesuksen ylösnousemus merkitsee sitä, että ylösnoussut Kristus on avannut uuden tien ja toivon kuolemasta elämään.

Ympäristötoimintaa ekopaaston aikaan

Suomen ev.lut.kirkon ja Ympäristökeskuksen yhteinen Ekopaasto-kampanja haastaa suomalaiset jo kolmatta kertaa miettimään ympäristövalintojen merkitystä. Paastosivustolla on tiiviissä muodossa tietoa eri kirkkokuntien paastoperinteistä ja ympäristövinkkejä isommille. www.ekopaasto.fi

Ympäristöaiheiden parissa työskentelyyn lasten ja nuorten kanssa on saatavilla koko joukko maksuttomia kansalaisjärjestöjen tuottamia vinkkejä. Kattava kokoelma löytyy vinkkisivulta www.globaalikasvatus.fi/vinkit  , laita hakusanaksi ympäristö ja valitse haluamasi ikäryhmä. 

Esimerkiksi Luonto-Liiton perinteinen kevätseuranta on hyvä tapa avata aistit kevään ihmeiden tarkkailulle: http://www.kevatseuranta.fi/lapsille/

 

Ristin tie-äänihartaus

Hiljaisen viikon virikkeeksi Markus Asunnan ristin tie-kuunnelma, jossa jokaiseen ristin tien asemaan liittyy kuva, lyhyt teksti ja kuunneltava hartaus, jossa on sekä laulua että puhetta. Hartaus soveltuu työntekijän omaan hiljentymiseen ja nuorten aikuisten työhön. Kuunnelmaan pääset tästä. Käynnistä painamalla pientä kolmionmuotoista nuolta ruudussa. Ruudun alla olevaa nuolta klikkaamalla voit siirtyä seuraavalle ristin tien pysäkille.